ANDA.hu - Ha festenél...
150 munkatárs

Valmor air flow - Kenhető Hőtükör 1,7 L

Rendelhető

A Valmor Kenhető Hőtükör egy mikroméretű kerámia gömböket tartalmazó, speciális összetételű glettelhető anyag. A kerámia gömbök belsejében vákuum van, amely a legjobb hővezetést gátló közeg. A Valmor Kenhető Hőtükör hatékonysága a rétegvastagságon múlik, ezért javasolt a 1,5mm vastagság felhordása. Ennél a rétegvastagságnál már jelentős fűtés megtakarítással számolhatunk. További érzékelhető változást hozhat lakókörnyezetünkben a Valmor Kenhető Hőtükör használata:
- azonnali és tartós megoldást nyújt a hőhíd okán kialakult falpenésszel szemben
- csökkenti a hőveszteséget a falakon és a mennyezeten keresztül
- megszünteti a falak hideg érzetét – komfortosabbá válik a lakókörnyezet
- egyenletesebb hőeloszlású falon a páralecsapódás mértéke csökken
- nem gátolja a falak lélegzését

Felhasználható célzott felületekre, hőhidak utólagos kezelésére és a teljes épület belső és külső hővédelmére egyaránt. Alkalmazható nyílászárók áthidalóinál, sarkoknál, koszorúk mentén, pincefödémeknél, padlózat és falazat csatlakozásánál radiátorok mögötti felületeknél és mindenhol, ahol úgy érezzük, hogy „húz” a fal. (sugározza a hideget). Előkészítés: Új építésű, vakolt falak esetén, a 28 nap kötési idő letelte után simítsuk le a felületet. Régebben már felületkezelt falak esetében a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros, penészes szennyeződéseket tisztítsuk le! Rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatoknál, a régi vakolatot távolítsuk el maradéktalanul, majd vakoljuk újra páraáteresztő alapvakolattal úgy, hogy ne használjon simításhoz glettelő anyagot. Alapozáshoz minden esetben használja a Vaémor Air Flow lélegző alapozó 1:1 arányban vízzel higított elegyét. A glettelési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próba elvégzése.

Felhasználás: A Valmor Kenhető Hőtükör glettelését Bel és Kültérben csak +10 °C felett végezzük! Felhordást 1-2 rétegben végezzük el műanyag glettelő szerszámmal. A rétegek között hagyjuk átszáradni az anyagot. Sima felületet a következő képpen alakíthatunk ki: hagyjuk meghúzni az utolsó réteget, majd ezt követőan nedvesítsük be és húzzuk simára. A felületet megcsiszolni TILOS.

Színezés: Kötőanyag nélküli kézi és gépi színező tintákkal, 3-5 % mennyiséggel
Kiadósság glettként: 1,5mm rétegvastagság esetén 0,66 liter/m2
Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 8 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.
Felhordás: gletteléssel, műanyag simítóval
Szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel
Felhasználható: Napfénytől védett fedett helyen 5-25 °C-on tárolva a gyártástól számított 2 év.
Tulajdonságok: vízesedő falakra, új vakolatra, régi épületekre, vályogra, pincékbe

További részletek...
Márka: Festék Bázis
Cikkszám: 61573
12 290 Ft
Egységár: 7 229 Ft / liter
Kosárba