ANDA.hu - Ha festenél...
29 éve a festékpiacon

AkroPON rugalmas padlófesték középbarna 1 L

Rendelhető

Az AkroPON akrilát bázisú, vizes diszperziós, gyárilag színezett, gyorsan száradó rugalmas padlóbevonó festék.
A belőle készült bevonat fagyálló, nagy kopásállóságú.

Alkalmazási terület:
Kül-és beltérben használható festék. Jól tapad beton, betonyp, tégla, vakolat, fa, pala és különböző kőburkolat felületén. Alkalmazható járda, lépcső, terasz, gépkocsi beálló, épület-és kerítéslábazat állagmegóvó, dekoratív festésre, valamint beltérben kisebb forgalmú helyiségek (pl. kamra, padlásfeljáró, különböző tároló, barkácsműhely) padlójának átfestésére. Olaj-, benzin-és sóállósága miatt alkalmas kis forgalmú garázs, gépkocsitároló padlójának bevonására.

Anyagszükséglet: kb. 0,25-0,35 liter/m2 hígítatlan festék 2 rétegben a felület szívóképességétől függően

Felhasználás:
Festés előtt az alapfelületen megfelelő javítóanyagokkal végezzük el a szükséges javításokat. A felületről mechanikai úton (kaparás, csiszolás, stb.) távolítsunk el mindenféle szilárd szennyeződést. A tisztításkor keletkezett és a felületre korábban lerakódott port, porszívóval gyűjtsük össze. A felületen lévő zsír és olajszennyeződéseket mosószeres vízzel távolítsuk el. Ha ez nem lehetséges (mert a zsír és olaj mélyen beszívódott a pórusokba) a szennyezett felületet betonmarással vagy véséssel el kell távolítani és a felületen keletkezett hibákat megfelelő javítóanyagokkal ki kell javítani. Az alapozást légszáraz vagy enyhén nedves felületen (víztócsák ne legyenek rajta) végezzük el, AkroPon univerzális alapozó termékkel. Az AkroPON-t két rétegben hordjuk fel ecsettel, hengerrel vagy szórással. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel. Az első réteg felhordásakor 10-15 %, a második réteg felhordásakor pedig 5 % vízzel hígítsuk meg a festéket. A két réteg felhordása között 25°C-on min. 2 óra száradási időt kell biztosítani. Alacsonyabb hőmérsékleten vagy 75 % relatív páratartalom fölött a száradási idő jelentősen megnövekedhet. A kezelt felületet a teljes kiszáradásig víz/csapadék és fagyhatás nem érheti.
A szerszámok a száradás előtt vízzel tisztíthatóak.
A padlóbevonat kopásállóságát és tisztíthatóságát fokozhatjuk, ha az AkroPON-t egy vagy két réteg Betonlakkal átfestjük.

További részletek...
Márka: KEMIKÁL
Cikkszám: 57841
3 100 Ft
Egységár: 3 100 Ft / liter
Kosárba

Kapcsolódó termékek

Anda

tények és számok

100% magyar tulajdon 29 éve a festékpiacon az ország legnagyobb festékkészlete több mint 25.000 cikkelem saját tulajdonú üzlethálózat több mint 150 munkatárs 2 nagyker telep saját tulajdonú festékgyár
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen