ANDA.hu - Ha festenél...

10 fontos tennivaló lakásfestés előtt, amit SOHA ne hagyj ki - 1.

2020.04.29. / Tippek
10 fontos tennivaló lakásfestés előtt, amit SOHA ne hagyj ki - 1.

A lakásfestés az egyik legnagyobb lakáskarbantartási feladat, amit megfelelő felkészülést követően akár mi magunk is elvégezhetünk. Így is idő- és munkaigényes lesz, viszont hasznos tanácsaink szem előtt tartásával a végeredmény szemet gyönyörködtető és több tízezer forintot is megspórolhatsz.

Bármilyen munkának is állunk neki a legfontosabb feladat a megfelelő előkészítés. Ezen áll vagy bukik a végeredmény. Ehhez adunk most hasznos tippeket. 

10 kihagyhatatlan tennivaló lakásfestés előtt

1. Alaposan takaríts ki mindent

Miért kellene kitakarítani festés előtt? - gondolhatnád. A festés előtti portalanítás és felmosás azonban kötelező művelet. A szekrények mögött megbújó porcicák vagy a sarkokban szőtt pókhálók könnyen a festékbe keverednek és sem a falról, sem a hengerről nem tudod majd leszedni őket. Portalanítsd a falat is, így tartósabban tapad a festék. 

2. Légy körültekintő alapanyagbeszerzésnél

Óriási falfestékkínálatból választhatunk, nem árt azonban körültekintőnek lenni a beszerzés során. Indulj ki a preferált színből és ez alapján keresd meg az ár-érték arányban megfelelő, minél jobb minőségű termékcsaládot. A fontos szempontok között szerepeljen a festék kiadóssága is, és olvass utána, melyikkel a legkönnyebb kezdő lakásfestőként is dolgozni. Utóbbi szempontból a Dulux, a Poli-farbe, a Héra vagy a Supralux is jó választás lehet.

3. Tudatosan válaszd ki a színeket

A fehér most nagyon divatos, tiszta hatásával soha nem foghatsz mellé. Ha viszont színeket álmodtál a lakásba, akkor sem fogsz csalódni. A szivárvány minden színében találsz festéket az Anda.hu beltéri falfesték kínálatában. A halvány, pasztell színek minden stílusú lakásban jól mutatnak. Az élénk színekkel viszont óvatosan bánj, mert míg egyetlen falon jól mutathat, az egész szobában használva a hangulatot, a stílust is módosíthatja. 

4. Kerüld a speciális megoldásokat

Ma már rengeteg új, speciális megoldást kínáló falfesték kapható. Fémes, metálos hatású festékek közül is választhatsz. Ha viszont most festesz először lakást, maradj az egyszerűen használható beltéri falfestékek mellett. 

5. Számold ki pontosan, hogy mennyi festékre lesz szükséged

Nagyon bosszantó tud lenni, ha festés közben derül ki, hogy túl kevés vagy éppen sok festéket vásároltunk. Éppen ezért is fontos, hogy előre számold ki pontosan, mennyi festékre kell szükséged. 

Mérd meg pontosan a falak méretét, vond ki belőle a nyílászárók területét. Általában 2 rétegben ajánlott felvinni a beltéri falfestéket, ezért az eddig kapott eredményt szorozd meg kettővel. Így megkaptad, hogy összesen mekkora felületet kell lefestened.

A beltéri falfestékek dobozán minden esetben szerepel, hogy az adott vödör mekkora területre elegendő. A kapott területet oszd el ezzel a számmal, így látni fogod, hogy hány liter festékre lesz szükséged. 

Fontos tudnod, hogy a festékek kiadóssága gyártótól és színtől függően is különbözik, ezért mindig az adott szín kiadóssági adatait vedd alapul. Ehhez minden szükséges információt megtalálsz honlapunkon a választott termék adatlapján. 

Érdekel a többi kihagyhatatlan festés előtti tennivaló is? Cikkünk ITT folytatódik. 

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

2020 trendszínei a lakberendezésben

A fehér szín örök divat a lakásfestésben. Ha viszont neked túl világos, túl semleges, túl egyszerű ez az alapszín, válassz bátran a szivárvány árnyalatai közül. A mai modern falfestékeknek köszönhetően már bármi megvalósítható, csak a képzeleted szabhat határt. Követnéd a divatot?

Elolvasom

5 hasznos tanács a fürdőszoba festéséhez

A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége. 2-3 évente mindenképpen érdemes tisztasági festést végezni benne. Ha pedig felújítani szeretnénk vagy új arculattal ruháznánk fel, akár egy új színválasztás is elég lehet. Ezúttal a fürdőszoba festéséhez adunk néhány hasznos tanácsot.

Elolvasom

10 fontos tennivaló lakásfestés előtt, amit SOHA ne hagyj ki - 2.

Korábbi cikkünkből már tudjuk, hogy festés előtt mindenképpen érdemes kitakarítani, hogy milyen szempontok alapján keressünk beltéri falfestékmárkát, hogyan érdemes színt választani és hogyan kell kiszámolni a teljes felület festéséhez szükséges festékmennyiséget. A lista most folytatódik. Nézzük, mi mindenre kell még figyelni, ha saját kezűleg szeretnénk intézni a lakásfestést.

Elolvasom

10 fontos tennivaló lakásfestés előtt, amit SOHA ne hagyj ki - 1.

A lakásfestés az egyik legnagyobb lakáskarbantartási feladat, amit megfelelő felkészülést követően akár mi magunk is elvégezhetünk. Így is idő- és munkaigényes lesz, viszont hasznos tanácsaink szem előtt tartásával a végeredmény szemet gyönyörködtető és több tízezer forintot is megspórolhatsz.

Elolvasom

Fa kerítés festése lépésről lépésre

A fa kerítés természetes és mutatós megoldás a telek határolására. Ahhoz azonban, hogy sokáig szép is maradjon, érdemes néhány évente lefesteni. Rendszeres karbantartással, megfelelő festési technikával és jó minőségű anyagok használatával tartós eredményt érhetünk el. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat és a kerítésfestés lépéseit.

Elolvasom

Mennyezetfestés házilag - így lesz szép a végeredmény

A mennyezetfestés az otthoni lakásfestés mumusa. Nehéz, fárasztó és időigényes feladat, ráadásul bármennyire vigyázunk, a hajunk, az arcunk, a kezünk és a ruhánk is tele lesz apró festékpöttyökkel. Hogyan csinálják a profi festők? Hogyan lesz a lehető legszebb a végeredmény és minimális a takarítanivaló? Jönnek a trükkök.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen